tuotteet

tina shukla design*

tina shukla design* tarjoaa asiakkailleen monimuotoista palvelua yli 10 vuoden kokemuksella. Yleisö tuntee yritykseni ehkä parhaiten kolmiulotteisista merryXmz-vanerikoristeista, mutta niiden lisäksi teen erilaisia suunnittelutyötä yrityksille ja yksityisasiakkaille: yksilöllisiä liikelahjoja, tilasuunnitteluprojekteja,-sekä tilaan mitoitettuja erikoiskalusteita, logojensuunnittelua, kirjan taittoa, julisteita, kutsukortteja. Olen myös tehnyt muutamia kuvitustöitä , sekä yksittäisiä taideteoksia asiakkaiden toiveesta.
Viimeaikoina käteni ovat olleet ilahduttavan kiireiset ja projektini ovat olleet todella monipuolisia ja vaihtelevia. Koska yksi käsipari ei aina tunnu riittävän ja koska puolisoni on myös kalustesuunnittelija ja puuseppä, olen valjastanut hänet mukaan avukseni.
Suunnittelutyön hinnan määrittelen tuntipalkkana 55€ +alv 24%.

Tuotemuotoilu

tina shukla design*

Iso osa työstäni on tuotemuotoilua. Suunnittelen vuosittain 1-2 pientuotetta mallistooni. Sen lisäksi suunnittelen – ja osittain myös toteutan mm. liikelahjoja yrityksille.
Liki 20 vuotta Lahdessa asuneena haluan käyttää kaikissa töissäni mahdollisimman paljon lahtelaista osaamista, sekä lähialueen materiaaleja. Viime vuosien aikana olen päässyt tekemään yhä enemmän yhteistyötä Päijät-hämäläisten yritysten kanssa. Koska olen koulutukseltani alkujaan huonekalupuuseppä sekä puualan artesaani, puu on ollut lähellä sydäntäni. Varsinkin suomalainen koivu puhuttaa.
Kun otan vastaan toimeksiannon, käymme asiakkaan toiveet läpi yksityiskohtaisesti. Hyväksyttyjen luonnosten jälkeen hahmottelen tuoteideaa mm. Adoben ohjelmin, sekä AutoCadin avulla. Etsin yhdessä asiakkaan kanssa myös tuotteen valmistajia ja suunnittelen toiveesta tuotteelle myös ulkoasun ja oheismateriaalin, kuten logon, esitteet ja pakkaukset. Esimerkiksi liikelahjoja suunnitellessa olen saattanut ottaa suunnittelun lähtökohdaksi yrityksen hukkamateriaalin hyödyntämisen.
Keikkea suunnittelutyötäni ohjaa mahdollisimman luontoystävällinen ajattelumaailma.

Tila- ja kalustesuunnittelu

tina shukla design*

Tilan hallinta ja siihen liittyvät haasteet pyrin ratkaisemaan mahdollisimman asiakaslähtöisesti. Suurin osa tilasuunnitteluprojekteistani on yksityisasiakkaiden toimeksiantoja. Pohdimme yhdessä elämäntilanteeseen sopivat tilan mahdollisuudet ja rajoitteet. Suunnittelijan avulla kalusteet löytävät paikkansa ja valoilla, väreillä sekä materiaaleilla luomme asukkaan oloisen tilan.
Ensitapaamisen jälkeen asiakkaani saa kattavan esityksen ylöskirjatuista ajatuksista luonnoksineen. Projektin laajuus riippuu asiakkaan tarpeista. Projektin edetessä laadin (sovitun työn laajuudesta riippuen) luettelot mm. kaluste- valaistus- ja tekstiilihankinnoille. Tarvittaessa suunnittelen ja toteutan tilaan myös erikoiskalusteita yhdessä mieheni kanssa.
Haaveilen ajoittain oman kalustemalliston toteuttamisesta, mutta suuri huoli luonnonkatastrofien keskellä estää minua tällä hetkellä toteuttamasta mitään suurempaa ilman todellista kysyntää. Ehkä siksi tuotteeni rajoittuvat yksittäisiin, uniikeihin tilaan suunniteltuihin kalusteisiin, sekä mahdollsimman luontoystävällisiin pientuotteisiin.

tina shukla design* + Arola design

Matkan varrella asiakkailta on tullut mielenkiintoisia projekteja, joihin olen halunnut ottaa
mukaan aviomieheni, kalustemuotoilija Mika Arolan. Hän perusti aputoiminimen keväällä 2019 ja toteuttaa nyt projekteissani mm. puusepäntyöt. Päätoimenaan Mika toimii pakkausalan suunnittelijana, mutta nyt keväällä hän innostui perustamaan kevytyrityksen Arola Design. Sen myötä hän on tehnyt kanssani muutamia projekteja. Myös Mika on valmistunut Lahden ammattikorkeakoulusta kalustemuotoilijaksi.
Ensitapaamisella kartoitamme yhdessä asiakkaan toiveet ja tarpeet. Määrittelemme kalusteen ulottuvuudet, sekä rajoitteet. Vetäydymme hetkeksi luonnostelemaan. Asiakkaan hyväksymät luonnokset taipuvat mittakuviksi ja aikataulun mukaisesti toteutettuun tuotteeseen.
Olemme kulkeneet yhtä matkaa kohta 15vuotta ja ottaneet osaan useihin suunnittelukilpailuihin, sekä näyttelyihin. Olemme huomanneet, että käsialamme ja tyylimme sointuvat yllättävän hyvin yhteen. Ota rohkeasti yhteyttä!

Graafiset palvelut

Teen työni ohella paljon graafisen alan töitä yritykselleni. Lisäksi suunnittelen asiakkailleni
logoja, painokelpoisia tuotteita, kuten julisteita, esitteitä, kirjantaittoa, pakkaussuunnittelua,
sekä yrityksen tai tuotteen ulkoasun määrittelyä. Käytän työssäni Adoben ohjelmia (Photoshop, InDesign sekä Illustrator). Olen viime vuosina uskaltautunut ottamaan vastaan myös taidepainotteisempiakin töitä. Eksoottisimpia niistä lienee tatuoinnin suunnittelu.
Jonkin verran minulla on kokemusta myös kuosisuunnittelusta. Haaveilen ajottain oman kuosimalliston toteuttamisesta.
tina shukla design*
tina.shukla@tsdesign.fi
+358 44 2759457
y-tunnus: 2222167-2